Eef Kamerbeek Atletiekcentrum Sportpark De Hondsheuvels, J.C. Dirkxpad 7, 5631 BZ Eindhoven

Over Mij

Over mij

Over ProtheseSport

Prothese Sport is tot stand gekomen nadat er bij Fontys Hogescholen het 2-jarige project sport met je prothese is geformuleerd (oktober 2008), met de bedoeling om mensen zo goed mogelijk informatie te verstrekken over allerlei vragen waarmee ze zitten als ze beginnen te sporten met een prothese.

Ik wil voor personen met een amputatie een situatie creëren waarin recreëren, bewegen en sporten vanzelfsprekend is en daardoor ook een belangrijk onderdeel van het alledaagse leven wordt of is. Ook wil ik rond om de sporter een uitgebreid en duurzaam netwerk rondom bouwen van o.a. familie, vrienden, orthopedisch instrumentmakers, revalidatieartsen, fysiotherapeuten, leveranciers van protheseonderdelen, onderzoekers, trainers en coaches die met elkaar in contact kunnen komen en informatie kunnen uitwisselen.

Wie ben ik?

Xander van Doorn

Ik ben in 1982 afgestudeerd als fysiotherapeut. Werkzaam in het Máxima Medisch Centrum te Eindhoven en heb in die jaren uitgebreid ervaring op kunnen doen met het lopen en sporten voor mensen met een beenprotheses. Daarnaast ben ik als leefstijlcoach werkzaam bij cardiale en vasculaire stoornissen.